fallback

Жители на няколко села до Пазарджик протестират заради спрян ремонт на път

Протестиращите блокираха за кратко движението към магистрала "Тракия"

10.10.2021 | 19:52 Автор: Жаклина Иванова

Жителите на няколко села в Пазарджишко излязоха на протест заради спрения ремонт на пътя Пазарджик - Белово - Костенец. Ремонтът трябваше да приключи през лятото, но беше спрян поради липса на средства.

За да привлекат вниманието към проблема, протестиращите блокираха за кратко движението към магистрала "Тракия", както и обходния маршрут.

"Ние искаме пътят да ни бъде отворен. Ако не може да го завършат, поне да го отворят така, както е между Септември и Костенец. Да бъде отворен и да се работи едновременно, защото в момента нито се работи, нито ни отварят пътя", посочи протестиращият Иван Берилски.

"Тук, преди два дни, жена беше прегазена във Ветрен Дол. Непрекъснато се случват инциденти", каза Пиринка Антонова.

От АПИ отговарят, че към този момент не разполагат с необходимите средства за завършване на пътя, както  и че пусковият срок е през пролетта. Нещо, с което хората не са съгласни. Заради затворения път проблем имат и малките търговци в района. Хората в Септемврийско са възмутени и от състоянието на обходния път, по който трябва да преминават.

"По този път не е правен ремонт. Сега е в дупки и те ни карат да минаваме оттам. Разбихме си колите. За да стигнем до Пазарджик, минаваме по 30 км.", каза Иван Берилски.

Протестът премина мирно, но недоволните казват, че ако не получат решение на проблема, протестите ще продължат

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback