fallback

Ректорът на ВУЗФ: Здравето е предпоставка за добър учебен процес

Откриването на академичната година премина при спазване на санитарните мерки

01.10.2021 | 19:25 Автор: Здравко Черкезов

Необичайно: Софийският университет "Св. Климент охридски" (СУ) откри академичната учебна година на открито. Първокурсниците бяха посрещнати в Университетската ботаническа градина. С тържествена церемония новата учебна година започна и за Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Въпреки ограниченията първокурсниците са убедени, че образованието в България е на ниво и ще им помогне да се реализират.

"Смятам, че обучението в България не е толкова зле в сравнение с чужбина, както всички смятат поради някаква причина", каза студентът в СУ Ивайло Стефанов.

"Бях в летната академия тази година и останах с изключителни впечатления от преподавателите, обстановката и отношението. Като цяло средата е точно тази, която искам да бъда", сподели студентката във ВУЗФ Валентина Ананиева.

Новата академична година е особено специална за бизнес университетът, тъй като отбелязва своята 20-а годишнина. За ректора на ВУЗФ е най-важно академичната година да предостави на студентите спокойна образователна среда, дори в онлайн форма на обучение. 

"Преди всичко да бъдем здрави всички, защото здравето е предпоставка за добър учебен процес. А за един университет качеството на учебния процес е най-важното нещо, защото доброто качество на преподаване предполага и добра продукция", подчерта доц. Григорий Вазов. 

Бизнес университетът е подготвил възможност за всички студенти да изучават финансови технологии, кръгова икономика и много нови модерни дисциплини.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback