fallback

Радев иска трансформация на икономиката: Да не бъдем дестинация за евтина работна ръка

"За да имаме силна индустрия, трябва да работим за промяна на имиджа на България", посочи президентът

30.09.2021 | 14:16 Автор: Жаклина Иванова

"За да имаме силна икономика и индустрия, трябва да работим за промяна на имиджа на България като инвестиционна дестинация не за евтина работна ръка, а за високотехнологично производство", заяви президентът Румен Радев, който посети днес компания в сферата на автомобилната индустрия в Кърджали.

Държавният глава подчерта, че икономиката ни е изправена пред сложен преход, който изисква трансформация в структурата ѝ, така че да изнася не само готова продукция, но и ноу-хау и инженерни решения. Сред предизвикателствата той открои прехода към зелена и дигитална икономика и прехода от линейна към кръгова икономика.

По думите му промените, които се осъществяват в българската икономика с високата амбиция на Плана за възстановяване и устойчивост, ще направят страната ни по-добър партньор на българския бизнес.

Президентът поздрави представителите на ръководството на компанията, че във времена на пандемия не само разширяват обема на производство, разкриват нови клонове и фабрики, осъществяват развойна дейност, но и полагат грижи за работниците си, развивайки социална и солидарна икономика, ,съобщиха от президентството.

Снимка: Пресцентър на президентството

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback