fallback

Година и половина не се работи по участък от "Струма", замитани са проблеми

Зам.-министър Иван Шишков: Причината е непредвидено в проекта огромно свлачище

27.09.2021 | 13:57 Автор: Искра Ангелова

Година и половина не се работи по участък от АМ "Струма" заради непредвидено в проекта огромно свлачище. Това обяви днес в Симитли заместник-министърът на благоустройството Иван Шишков. 

Той подчерта, че свлачището вероятно ще доведе до изоставане в сроковете за завършване на отсечката между Благоевград и Симитли, тъй като тепърва трябва да бъде одобрено проектното предложение за укрепването на участъка. 

По останалата част от магистралата дейностите вървят в срок, като междувременно предстоят разговори с АПИ, за да се реши възможно ли е пътният възел при Симитли да бъде завършен по-рано, за да се облекчи трафикът от Банско.

"Най-вероятно тунелът ще си спази срока април месец да бъде готов, но в един момент от двете страни на тунела има свлачища, които свлачища към този момент не се работят и са предизвикали спирането на строежа. Спрян е – пак казвам, едното свлачище, което е много голямо, е спрян строежът преди година и половина. Това са проблеми, които очевидно доста време са замитани. И чак сега тези проблеми започват да се решават. Разбира се, първо документално, това естествено ще забави целия процес", каза министър Шишков.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback