Борисов: Никога не съм искал да бъда президент

Най-добре е да има една кандидатура на демократичната общност срещу Радев, убеден е лидерът на ГЕРБ

12.09.2021 | 11:59 Редактор: Елеонора Танева
Борисов: Никога не съм искал да бъда президент

"Кандидатът на ГЕРБ за президент е ясен, но не е важен в момента. Популистите и Радев говореха колко е важно да се броят квитанциите след машинното гласуване. Пак 0,8% ако не им стигат, ще си ги броят и ще ги докарат. Аз знам, че съдията е купен. Ще се бием колкото трябва на терен, но съдията е купен". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си на Перперикон. И беше категоричен, че няма да се изправи в лична битка срещу Радев.

Той уточни, че ГЕРБ и СДС вероятно ще се явят заедно на изборите. 

"Аз Никога не съм искал да бъда президент. Най-добре е да има една кандидатура на демократичната общност срещу Радев", подчерта лидерът на ГЕРБ.

"Видяхте в парламента една много здрава коалиция при гласуването на актуализацията на бюджета. Всички тези партии, които гласуваха водени умело от ДПС, гласуваха бюджет само за няколко месеца. Това беше популизъм, за да се направят изборите на Радев. Груба грешка е при тази коалиция в парламента да се ходи на избори. Вместо да приемат бюджета за следващата година. Това е отговорното поведение", уточни Борисов

Според него ситуацията след изборите няма да бъде по-различна, защото партиите, които в момента се нападат една друга, няма да се преродят за два месеца. 

"Какво между партиите ще се промени, за да направят правителство. А ако не направят пак кабинет, ще са минали президентските избори. Тогава Радев ще прехвърли вината върху партиите, а всички тези може и да ги няма в парламента", заяви Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК