Епизод пореден от сагата с актуализацията на бюджета на НЗОК

Повече от 12 часа продължи заседанието на парламента вчера

10.09.2021 | 06:50 Редактор:
Епизод пореден от сагата с актуализацията на бюджета на НЗОК
Епизод пореден от сагата с актуализацията на бюджета на НЗОК

Напрежение в пленарната зала се очаква и днес, когато депутатите ще продължават работа по актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Повече от 12 часа продължи заседанието им вчера.

След актуализацията на бюджета на Държавното обществено осигуряване депутатите започнаха разглеждането на бюджета на Здравната каса. След дълги процедурни спорове и няколко прекъсвания за изясняване на технически подробности, до късно те правиха опити да актуализират бюджета на НЗОК. 

В залата отново бяха подкрепени предложения, които са били отхвърлени от бюджетната комисия. Така, за да се направят нови разчети на пари в бюджета на Касата за приетите предложения, бе свикано извънредно заседание на Комисията по бюджета. 

След подновяване на пленарното заседание председателят на Бюджетната комисия Любомир Каримански обясни, че комисията няма готовност с нови разчети и предложи прекъсване на заседанието.

Поради липсата на кворум дебатите в пленарната зала продължиха с разисквания и без гласуване. Така актуализацията на бюджета на Здравната каса трябва да бъде гласувана днес, след като бъдат изготвени и новите разчети на средства по вече приетите предложения.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК