fallback

Ще успее ли Европа да избегне нов бежански наплив – отговорите тази събота, в предаването „Брюксел 1“, по Bulgaria ON AIR

Инж. Мермерски ще се включи с личен разказ за образа на Афганистан преди настъплението на талибаните

03.09.2021 | 15:22

От 4-ти септември, в 17:30 часа, публицистичното предаване „Брюксел 1“ в ефира на Bulgaria ON AIR с водещ утвърдения журналист и автор Милена Милотинова се завръща с още по-задълбочени анализи, дискусии и коментари на доказани експерти от страната по най-горещите политически и социално-икономически теми от България, Европа и света.

Акцент в първото издание за новия тв сезон на предаването ще бъдат възможностите пред Европа за избягване на нов бежански наплив след настъплението на талибаните в Афганистан и какви мерки предприема България по този въпрос. Актуалната тема в студиото коментира председателят на вътрешната комисия в парламента проф. Николай Радулов. По темата от САЩ ще се включи още инж. Екатерина Мермерски, която е участвала във възстановителния процес в Афганистан след 2003 година. Заедно с водещата на предаването Милена Милотинова ще коментират образа на страната преди настъплението на талибаните.

Новите мерки, които тази седмица обяви служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и влизат в сила от 7-ми септември, протестите в страната и ваксините ще бъдат на фокус във втората част на предаването. Мащабни протести срещу ограниченията, наложени заради пандемията от COVID-19, имаше още в Париж и Берлин, а в Гърция отстраняват от работа неваксинираните медици. За неясната ситуация и възможните сценарии за развитие на вируса, в студиото на „Брюксел 1“ говори проф. Андрей Чорбанов.

Тези и още актуални теми от България и света – гледайте в първото за есента издание на публицистичното предаване „Брюксел 1“, на 4-ти септември, от 17:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

fallback
Още от България
fallback