Септември започва с максимални температури от 25 до 30 градуса

Следобед ще превали над южните райони, а през нощта и по Черноморието

01.09.2021 | 07:11 Редактор: Тодор Петров

Първият септемврийски ден започва с температури от 17 до 21 градуса. Над страната ще премине бързо атмосферно смущение. Преди обед облачността ще бъде разкъсана и увеличаваща се от запад. Ще бъде ветровито и дъждовните облаци над Дунавската равнина ще се стопяват. 

Следобед очакваме да превали над южните райони, а през нощта за кратко по Черноморието. Вятърът ще бъде умерен от северозапад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 25 до 30 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова

По морето първоначално ще има разкъсана облачност, постепенно слънцето ще се покаже. През нощта на юг от Бургас ще превали. Ще духа умерен северозападен вятър със скорост до 30 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 29 до 30 градуса. 

У нас от четвъртък започва по-продължителен сух период и постепенно през следващите дни ще се затопля. По Черноморието следобед облаците ще се увеличат. В петък сутринта ще има мъгли и ниски облаци по морето, докато на запад ще се радваме на слънчеви часове. 

През уикенда ще има превалявания, но те ще са концентрирани над планините от югозападните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК