Изпращаме август със слънчево и топло време

От четвъртък започва по-продължителен сух период

31.08.2021 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

Изпращаме месец август със сутрешни температури от 14 до 22 градуса, по високите западни полета - до 15. Утрото ще ни посрещне със слънце и мъгли по поречията в Тракия. 

Преди обед ниските облаци по морето и мъглите в централните части ще се разсейват и ще се установи слънчево време. Следобед ще има разкъсана облачност, по-значителна над Югозападна България с условия за превалявания в планинските райони, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Максималните температури в населените места ще са от 27 до 33 градуса, в Западна България - 25. По морето ще има разкъсана облачност до слънчево време. Ще има мъгли и ниски облаци, които бързо ще се разсеят. 

Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток до 20 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 26 до 28 градуса. Морската вода е с температура от 25 градуса по северното крайбрежие до 26 градуса по южното. 

Над Балканите се очаква динамично време с чести валежи, които в средата на седмицата ще достигат и до Черноморието. Сутринта в сряда очакваме повече слънце, а следобед отново ще вали главно над южните райони, като дъждовните облаци през нощта ще достигнат до Черноморието. 

От четвъртък започва по-продължителен сух период и постепенно ще се затопля. По морето следобед облаците ще се увеличат. В петък сутринта ще има мъгли и ниски облаци по Черноморието, на запад ще бъде слънчево. През уикенда ще вали над планините от югозападните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК