Жълт код за бури и градушки е в сила за 12 области

Температурите в следващите дни ще се понижат, дъждовете идват

25.08.2021 | 07:10 Редактор: Тодор Петров

Жълт код за бури и градушки е в сила за почти половин България днес. Предупреждението е обявено за 12 области, където в следобедните часове на места ще има краткотрайни, в отделни райони значителни валежи, гръмотевична дейност и временно усилване на вятъра.

Минималните температури са от 15 до 21 градуса, по Черноморието - около 20. Денят ще започне с увеличение на облаците от запад на изток. Около обед ще превалява в северозападните райони. Следобед валежите ще обхващат и централните части от страната, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Максималните температури в населените места ще бъдат от 28 до 33 градуса, в югоизточните райони - до 36, по Черноморското ни крайбрежие 27-29 градуса. По Черноморието ще има разкъсани облаци, повече следобед. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 27 до 29 градуса. Морската вода е с температура от 26 градуса по северното крайбрежие, до 27 градуса по южното. 

В четвъртък се очакват отново превалявания в страната. Температурите слабо ще се понижат. Валежите в четвъртък ще достигат и Черноморието. В петък от запад ще премине нова облачна вълна, с превалявания главно в западните и северни райони. 

В събота ще проникне по-хладен въздух с облаци над западните и над източните райони, със следобедни превалявания, а по Черноморието без валежи. В неделя ще има условия за краткотрайни дъждове над Западна България. В понеделник ще превали късно следобед и през нощта срещу вторник в Дунавската равнина. Дневните температури ще достигат 26-31 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК