fallback

Горещо начало на седмицата, превалявания и захлаждане от сряда

Максималните температури ще достигат 37 градуса

23.08.2021 | 07:10 Автор: Тодор Петров

Денят обещава да бъде слънчев и топъл. Сутрешните температури ще са от 16 до 21 градуса. Ще духа слаб вятър от запад със скорости до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще бъдат от 31 до 37 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По морето преди обед облаците ще намаляват и следобед ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорости до 20 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 27 до 30 градуса. Морската вода е с температура от 26 градуса по северното крайбрежие и до 27 градуса по южното. 

Над Балканите въздушната маса се стабилизира и ще се затопля. По-интензивни дъждове и силни ветрове ще има над северните части от Русия, над Германия и Франция. 

У нас във вторник ще бъде топло. В сряда и четвъртък се очакват превалявания в западните и северните райони. Температурите слабо ще се понижат. 

В петък от запад ще премине нова облачна вълна с превалявания главно в западните и северните райони. През нощта срещу събота ще превали и по северното ни Черноморско крайбрежие. Температурите ще бъдат от 27 до 33 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback