Хладилници и мебели, отнесени от пороите, два месеца стоят на брега край Стара речка

Местните се притесняват, че при нови дъждове реката ще наводни селото

20.08.2021 | 17:50 Редактор: Елеонора Танева

Близо два месеца, след силната буря, която мина през антоновското село Стара речка жителите му все още се възстановяват. Тонове боклуци обаче са останали след пороите, на метри от преминаващата наблизо река. 

Бяла техника, покъщнина, части от мебели, строителни материали и тонове пръст са насипани в покрайнините на село Стара речка, само на метри от едноименната река. Боклуците са натрупани от техниката на община Антоново. Вече втори месец замърсяват района. 

"Между месец-два ще изчистим отпадъците и ще ги откараме в регионалното депо. Хората да не се притесняват, че всичко ще остане така", обеща секретарят на община Антоново Мехмед Мехмедов.

Депонирането на отпадъци край реката било временна мярка, за да може след бурята селото, което не е напълно възстановено, да бъде почистено. На първо време трябва да бъдат почистени речните корита, за да не се стига до наводнения. 

"Много е важно да се почистят, като дойде водата отива в реката, а ако не е почистено - ще отиде по къщите", заяви кметския наместник на Стара речка Мехмед Исмаилов.

Местните жители са притеснени, че при нови валежи селото отново може да бъде наводнено и настояват почистването на речните корита да бъде бързо завършено. Община Антоново е поискала над 1 милион лева от държавата за възстановяване на щетите от бедствието.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК