ИТН оглави най-важните парламентарни комисии, решават за актуализацията на бюджета

За председател на Комисията по бюджет и финанси е избран Любомир Каримански

18.08.2021 | 17:41 Редактор: Искра Ангелова

След близо четири седмици работа - Народното събрание състави постоянните си комисии. Така исканата от служебното правителство актуализация на бюджета вече може да влезе за разглеждане в Народното събрание. 

НС реши да състави 22 постоянни парламентарни комисии. Очаквано, за председателските постове на най-ключовите комисии бяха избрани депутати от "Има такъв народ". Още в началото на заседанието обаче от ИБГНИ обявиха, че ще излъчат само представители в комисиите, но няма да номинират председател и заместник-председател. 

"Няма да номинираме. Не искаме постове", заяви председателят на "Изправи се БГ! Ние идваме" Мая Манолова.

Изказването на Манолова беше остро разкритикувано от председателя на парламента.

"Госпожо, Манолова, ако всички процедират като вас, няма да имаме решение", коментира Ива Митева.

Без дебат и в рамките на близо 2 часа депутатите решиха - за председател на Комисията по бюджет и финанси е избран Любомир Каримански от ИТН. Комисията по правни въпроси ще оглави Андрей Михайлов. Начело на Комисията по вътрешна сигурност ще застене професор Николай Радулов. Първата политическа сила получава и председателско място в Комисията за контрол над службите на чело със Светлин Стоянов. 

А часове след сформирането си, комисиите се събраха на първо заседание. Важно решение предстои да вземе комисията по бюджет и финанси. Депутатите трябва да решат дали да дадат зелена светлина на идеята за актуализацията на бюджета.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 2
Българка
преди 2 години
Аз съм за ИТН. Искрено се надявам те да могат да успеят. Герб и ДПС да се заличат като партии, както Борисов и Доган да влезнат в затвора. Да им се изземат неправомерно придобитите имоти, защото това са нашите данъци, които сме плащали. Да се дадат под съд и корумпираните прокурори, като тази г-трифонова, която от видеозаписите миналата година на 2.09 полицаи бият млади хора, отишли на протест, а корумпираната прокурорка докладва, че нямало основание и доказателства. Сигнализирай за неуместен коментар