fallback

Депутатите сформираха 22 комисии, ИТН оглави много от тях

"Ние не желаем и няма да получаваме председателски и заместник-председателски места в комисиите", посочи Мая Манолова

18.08.2021 | 14:02 Автор: Жаклина Иванова

22 парламентарни комисии бяха сформирани днес в Народното събрание. Голяма част от тях ще бъдат оглавени от първата политическа сила - "Има такъв народ".

Комисията за бюджет и финанси ще бъде оглавена от Любомир Калимански от ИТН, който обяви, че в началото започват важните задачи.

"Ще апелирам всички колеги в Комисията, стриктно да се придържаме към финансовите показатели, към Закона за публични финанси, към това, което ние като професионалисти, можем да изразим като становища, мнения по различните актуализации, предложени в Закона на НЗОК и държавния бюджет", уточни той.

Другите важни комисии, които поемат като председателски постове от ИТН, са Комисията за вътрешна сигурност  - с проф. Николай Радулов, както и Комисията по икономика - с Андрей Михайлов.

Другите парламентарни комисии са разпределени в партиите. Единствено от ИСБНИ заявиха, че няма да сложат на масата председател и заместник-председател.

"Заявявам от името на групата, че ние не желаем и няма да получаваме председателски и заместник-председателски места в комисиите. Ще имаме членове, ще продължим да работим активно, отговорно и компетентно по темите, които са важни за българските граждани", посочи председателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова.

"Вашите думи ще оставят комисиите без ръководство и ще блокираме работата на Народното събрание, защото в момента всички могат да оттеглят своите кандидатури. Не се прави така в една парламентарна република", коментира председателят на Народното събрание Ива Митева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback