Започва захлаждане, очакват се интензивни валежи и градушки

Температурите ще падат до края на работната седмица

18.08.2021 | 07:25 Редактор: Елеонора Танева

След жегите през последните дни, започва промяна във времето. През страната ще премине студен атмосферен фронт. За днес е обявен жълт код за опасност от интензивни валежи с гръмотевици и градушки в 14 области от Североизточна и Югозападна България. 

Денят започва с температури от 17 до 22 градуса. Преди обед над западните райони ще има разкъсана облачност, а по Черноморието ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде умерен от северозапад със скорост до 30 км/ч. Температурите ще се понижат и максималните ще са предимно между 34 и 38 градуса. 

По Черноморието ще има повече слънце. Заоблачаване се очаква привечер от север. Максималните температури на въздуха ще са 29-31 градуса, а на морската вода от 27 до 28 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има заоблачаване, с възможност за превалявания над Рила и Пирин. Максималната температура на 2 000 м ще бъде около 15 градуса, а на 1 500 - до 23.

На Балканите ще прониква по-хладен въздух, очакват се дъждове. Валежи се очакват в края на работната седмица, предстои захлаждане, през уикенда слънцето отново ще преобладава и температурите ще достигнат 31-33 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК