Политическо кабаре: Показа ли "срамните болести" на прехода партията на Слави?

Опитите на партията на Трифонов да счупи стереотипа, прекрачват границите смятат анализатори

11.08.2021 | 18:45 Редактор: Десислава Атанасова

Безпрецедентната политическа ситуация е сложна за разчитане и от опитните анализатори. 

През микрофона на репортера Силвия Великова от Българското национално радио минават най- важните събития през последните години. Толкова сложна политическа ситуация обаче не помни.   

"Виждала съм доста неща, включително и политически кризи, и хора на улицата, във връзка с правителства, които не управляват добре, но точно такъв случай, като този не съм виждала", каза журналистът.

За Николай Бареков действията на "Има такъв народ" са прожектор, който осветява недъзите на прехода. 

"Всички са на сцената, това е достойнството на това шоу на Слави, което премина в политиката, че то успява да осветли по един шаржов, сатиричен начин. Успява да осветли всички задкулисни мераци на прехода. Всички основни играчи в момента са на терена", смята Бареков. 

Въпреки това, опитите на партията на Трифонов да счупи стереотипа, прекрачват границите. 

"Виждаме, че тази партия иска да покаже, че е различна. Че е антисистемна, че както каза Слави Трифонов - "време е за друго“, но няма как, колкото и да си различен институциите да ти позволяват да бягаш повече от тези рамки, които са поставени, така, че моят въпрос е  - какво цели с тези действия ИТН? Защото изглежда, че още от самото начало са създали толкова много препятствия, които да откажат техните естествени партньори да ги подкрепят", категорична е Великова.

"Основният печеливш, от това, което се случва, са бившите управляващи от ГЕРБ и ДПС. Не можем да съдим за Слави само по неговите думи, защото той може да говори срещу ДПС, а всъщност да играе за ДПС. Той може да стои на диванчето вкъщи и да пуска постове във Facebook, виждаме, че неговите хора в Парламента казват, че през това време текат преговори за министерски кресла с Христо Иванов и Мая Манолова", отбеляза Бареков.

А дали Слави Трифонов ще се върне на диванчето или ще остане част от политическата реалност, може би ще покажат още следващите избори.

Повече вижте в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК