Почистиха сметище в "Столипиново". След два дни - отново боклуци

Междублоковите пространства на улиците "Варвара" и "Сокол" отново са засипани с отпадъци

09.08.2021 | 18:24 Редактор: Здравко Черкезов
Почистиха сметище в

Само два дни след поредната мащабна акция на ОП "Чистота" за ликвидиране на незаконни сметища в пловдивския квартал "Столипиново" междублоковите пространства на улиците "Варвара" и "Сокол" отново са засипани с отпадъци, съобщават от общината.

В петък терените са основно почистени от екипи с челен товарач и три камиона гондоли с вместимост 15 тона, всеки от които е направил по три курса към депото в Цалапица. Събрани и извозени са около 100 тона отпадъци.

Сред основните проблеми за образуването на нерегламентирани сметища в квартала е, че мнозина от жителите му изхвърлят отпадъка си извън в контейнерите.

Съдовете за смет се обслужват всекидневно, отчитат от общината. От понеделник до събота включително в "Столипиново" работят екипи с челен товарач и камион за допълнителна оборка на замърсените пространства. Целта е да не допуснат огнища за разпространение на зарази, посочват от Общината.

Директорът на ОП "Чистота" Димитър Георгиев отново призовава гражданите да изхвърлят отпадъка си на регламентираните за целта места, а ако станат свидетели на незаконно замърсяване, веднага да сигнализират на телефон 112, за да бъдат хванати и санкционирани нарушителите.

Съгласно общинската наредба за управление на отпадъците размерът на глобите е от 300 до 1000 лв. за физически лица и от 1400 до 4000 лв. за еднолични търговци или юридически лица. Гражданите могат да бъдат глобени и с фиш от 10 до 50 лв., се посочва още в съобщението.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Luna
преди 2 години
В Столипиново засипват всеки ден с по един камион *** портата на ДГ"Лилия" и сутрин не може да се влезе в детската градина. И това е от 15 години! Общината отказваше да сложи кофи за смет. Лично аз съм ходила да се разправям. Просто *** го правят нарочно. По ул."Ландос" имат кофи за смет, но хвърлят отвън по тротоара на улицата. Докато не ги глобяват, няма да се научат да пазят чистота. Без санкции няма да се оправят. Данък "Смет"не плащат.Защо не ги накарат сами да си ринат ***? Сигнализирай за неуместен коментар