fallback

ИБГНИ алармира за чудовищно увеличение на цената на водата, шефът на КЕВР отрече в НС

Иван Иванов: Това са цени, които единствено са предложени от ВиК-тата

06.08.2021 | 13:40 Автор: Искра Ангелова

Депутатите изслушаха председателя на КЕВР Иван Иванов относно цената на водата, която за последните 5 години е скочила със 70%.

За драстичен скок в цената ѝ от началото на следващата година сигнализираха от "Изправи се БГ! Ние идваме" и затова искали обяснения. 

"Средно за следващата календарна година с около 30%, а до края на следващия петгодишен период - с до 127%. Най-висока ще бъде цената в област Сливен, или поне такова е искането на ВиК операторите", каза председателят на ИБГНИ Мая Манолова.

Председателят на КЕВР отрече да има увеличение.

"Това са цени, които единствено са предложени, но както знаете - в произведенията на Николай Хайтов се казва: Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го постигнеш. В момента ВиК искат прекалено голямо увеличение на цените, но това по никакъв начин не означава, че регулаторът ще утвърждава такива цени", отсече председателят на КЕВР Иван Иванов.

А като ценообразуващи елементи бяха изтъкнати: ток, ремонти по мрежата и фонд "Персонал". Основното недоволство обаче остава скокът на цената, без да има подобрение на качеството.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback