Валежи, силен вятър и възможни градушки: Температурите падат с 4-5 градуса

Максималните температури в населените места ще бъдат от 30 до 35 градуса

06.08.2021 | 07:10 Редактор: Тодор Петров

С 4-5 градуса падат температурите у нас днес. Жълт код за силен северозападен вятър е в сила за цялата страна. На места се очакват значителни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки.

Преди обед ще има разкъсана облачност, постепенно уплътняваща се от запад. Следобед над централните и над източните райони ще има значителна облачност, с превалявания и прегърмявания. Над Западна България валежите ще спират и облаците ще се разкъсват. Вятърът ще бъде умерен до свеж от запад, със скорости до 40 км/ч, по планините - засилен от югозапад. 

Максималните температури в населените места ще бъдат от 30 до 35 градуса, в западните райони - 27-29, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. 

Над планините облачността ще бъде разкъсана, повече следобед над Стара планина и над Рила, с възможност за следобедни превалявания. По Черноморието ще бъде слънчево, а следобед ще има купеста облачност, ще превалява и прегърмява. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 29 до 30 градуса. Морската вода е с температура от 26 градуса по северното крайбрежие, до 27,28 градуса по южното. 

В събота и неделя ще бъде предимно слънчево с температури от 30 до 36 градуса. В понеделник следобед ще вали в западните райони. Ще се задържи топло за сезона. Предстои понижение на температурите много скоро, такова захлаждане вече обхвана цяла Сърбия. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК