Интензивни валежи и градушки, за 3 области е обявен оранжев код 

Максималните температури за деня ще бъдат от 31 до 36 градуса

20.07.2021 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

Днес отново се очакват интензивни валежи и градушки. Предупредителен оранжев код е в сила за Враца, Монтана и София област. В цяла Северна и Западна България кодът е жълт. 

Минималните температури за деня ще са от 17 до 23 градуса. Преди обед над западните райони облаците ще се увеличават, а на изток ще бъде слънчево. Следобед в западната половина от страната ще превалява и прегърмява. Късно следобед и през нощта валежите ще достигнат и до черноморското ни крайбрежие. По-интензивни ще бъдат дъждовете в района на Силистра и Русе. През нощта ще прегърмява и на юг от Бургас. 

Максималните температури ще бъдат от 31 до 36 градуса, а над северозападните райони - до 29-30, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините облачността ще бъде разкъсана, повече над планините от Западна България. Около обяд ще превали повече в Западна Стара планина и над Витоша, следобед - над Рила и Пирин. 

В сряда ще бъде ветровито. Повече облаци ще има над източните райони, а температурите в населените места ще достигат 29-34 градуса, по Черноморието - до 28,29. В четвъртък и в петък източните райони ще бъдат притегателен център за облаците. 

По Черноморието ще бъде прохладно с повече облаци в петък. Дневните температури в населените места ще бъдат от 27 до 33 градуса, по Черноморието - до 27. В събота и в неделя слънцето отново ще сипе жарки лъчи. Ще бъде слънчево и топло над цялата страна.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Или ще е суша, или бури и погром - егати времето. Защо няма едни нормални дъждове... Сигнализирай за неуместен коментар