Кирил Петков не е получавал нова покана от "Има такъв народ"

В ревизирания проектокабинет на ИТН се очаква да влязат и министри от служебното правителство

16.07.2021 | 16:58 Редактор: Здравко Черкезов
Кирил Петков не е получавал нова покана от

Кирил Петков не е получавал нова покана да стане част от правителство, излъчено от партията "Има такъв народ", съобщи "24 часа", позовавайки се на източници, близки до служебния министър на икономиката. 

В четвъртък лидерът на партията Слави Трифонов обяви, че оттегля кандитатурата на Николай Василев за премиер и ще предложи ново правителство с променен състав от предварително обявения. С оттеглянето се очаква в новия кабинет да влязат и министри от служебното правителство. 

Постовете на екоминистър и такъв по еврофондовете, каквито липсваха в окончателния списък, всъщност са били предложени първоначално на сегашния служебен финансов министър Асен Василев и на Кирил Петков.

Петков преди дни обясни, че са отказали заради разминаване по фискалната и икономическа политика с Василев, с когото се водели разговорите, а не с партията. Основното различие е било в това дали трябва да се гони на всяка цена балансиран бюджет: 

Целият фокус на правителството трябва да бъде върху това да се спрат големите кражби, а не да се водят битки в социалната сфера, посочи Петков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК