Протест в Берковица срещу кметицата заради съмнителни обществени поръчки

Името на Димитранка Каменова нашумя в края на февруари в репортаж на Bulgaria ON AIR

03.07.2021 | 14:14 Редактор: Здравко Черкезов

Заради съмнения за злоупотреби Берковица поиска оставката на кмета. Жителите на Берковица излязоха на протест след журналистическо разследване съмнителни обществени поръчки за почистване на речните корита за милиони. 

"Става въпрос за обществени поръчки по метода пряко договаряне за почистване на корита. Една от обществените поръчки, за която има договор, че е извършено всичко, а реално не се случило и за това свидетелстват и жителите на селото", заяви журналистът Христо Гешов. 

Затова хората излязоха на протест и поискаха оставки. На протеста присъстваха и жители на града, които твърдят, че са уволнявани по унизителен начин. 

"Измислиха си каква ли не причина, били сме ги клели и не знам си още какво. Аз си слугувах, плащах сметките и всичко това е от неблагодарност", сподели протестиращ. 

"Отидох при г-жа Каменова като новозавършил специалист (магистър и бакалавър), икономист, мога ли да започна работа някъде в общината. Тя ми каза, че съм прекалено малка, за да знам как стават назначенията", разказа друг протестиращ.

Борислав Димитров  пък е уволняван няколко пъти от работа като шофьор на кмета, сагата стигнала чак до върховния съд, който го възстановява 

"И сега на 30ти декември ме освободи отново - закри ми длъжността", посочи Борислав.

Протестиращите поискаха оставката на Димитранка Каменова и пред дома ѝ в Берковица. 

Името на Димитранка Каменова нашумя в края на февруари, когато Bulgaria ON AIR разказа как нейни роднини се сдобили с общински асфалт в двора на имота си в село Бързия. Тогава кметицата отрече това да е вярно и заяви, че за въпросния асфалт е платено и следователно има документи за това, които обаче така и не показа. 

"Няма количества, които да не са били предназначени за проекта, за село Бързия и да са отишли в някой частен имот", каза тогава Каменова.

А жителите на Берковица се заканиха, че демонстрациите ще продължат докато кметът не подаде оставка. 

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК