Огнен ужас в Перник: Пожар изпепели част от закрития пазар

Разследване ще установи каква е причината за него и дали в случая става въпрос за умишлен палеж

30.06.2021 | 07:10 Редактор: Жаклина Иванова

Пожар изпепели част от централния кооперативен пазар в Перник. Огнените пламъци обхванаха тържището снощи около 21 часа и бяха потушени от пожарникарите за около 20 минути. Въпреки бързата реакция пламъците са изпепелили половината от закрития пазар и намиращата се в него стока на търговците.

Тържището се намира в непосредствена близост до жилищни сгради в центъра на Перник. Гъстият дим накара хората да затворят плътно прозорците, въпреки горещото време. Пострадали при инцидента няма.

Разследване ще установи каква е причината, довела до големия пожар. Тази сутрин на място се извършва втори оглед. Към този момент версията за умишлен палеж се изключва, съобщи говорителят на Областна дирекция на МВР в Перник Венцислав Алексов за Bulgaria ON AIR.

"Около 21 часа снощи получих сигнал, че пазарът гори. Озовахме се много бързо на мястото на инцидента. Искам да благодаря на пожарникарите и полицаите за адекватната реакция и организация, която създадоха, за да не се стигне до по-тежки последствия от зловещата картина, която беше в нашия град. Хубавото е, че няма жертви, няма пострадали. Има единствено материални щети по обектите на търговците. Днес, това, което виждаме е далеч по-добре от това, което беше вчера", каза кметът на Перник Станислав Владимиров за Bulgaria ON AIR.

Той информира, че около 1/3 от пазара е изгоряла, както и че по самата конструкция на пазара няма почти нанесени щети, но има материални щети за търговците.

"Ще се опитам да направя организация за някаква финансова подкрепа от страна на общината", допълни той и подчерта, че хората не са били застраховали стоката си.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК