fallback

От HelpBook: Ваксинирахме се с Moderna, в РЗИ се водим с Pfizer

Реално с какво сме ваксинирани, пита нашият потребител

25.06.2021 | 21:04 Автор: Анисия Иванова

Любопитен, но и притеснителен казус пристигна преди дни в платформата Helpbook.info. Наш потребител се обръща с редица въпроси към Министерство на здравеопазването относно поставяне на ваксина:

"На 20.06 решихме да си направим ваксина срещу Ковид-19. Отидохме към 11.00 часа в подвижния пункт на Терминал 1, Аерогара "София". Подписахме информирано съгласие и посочихме, че желаем ваксина на Moderna. Преди поставянето на ваксината медицинското лице ни попита: "Поставяме Модерна?" Отговорихме положително. Ваксините ни бяха поставени. Получихме картончета с необходимите данни и с надпис Ковид-19 Vaccine Moderna. Направи ни впечатление, че на единия от нас имаше един номер от ваксината FC 8796, а на другия - съответно друг номер 3002546. Днес съпругата ми е звъннала в РЗИ София и се оказва, че в системата сме регистрирани, че сме ваксинирани с Pfizer.

Моля да отговорите, реално с какво сме ваксинирани? Как трябва да се процедира нататък? Възможно ли е да се смесват различни ваксини? Най-важното - имали опасност за здравето ни“?

Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback