fallback

Протестиращи блокираха участък от АМ "Марица" заради спрян ремонт

Месеци наред не довършват 7-километровата отсечка между Свиленград и Капитан Андреево

02.06.2021 | 13:41 Автор: Тодор Петров

Протестиращи блокираха движението на магистрала "Марица" тази сутрин. Хората са недоволни от спрелия ремонт на отсечка от аутобана и искат подновяване на дейностите.

Петдесетина души спряха движението между отбивката за Гърция и тази за Свиленград. Хората недоволстват, че в продължение на месеци 7-километровата отсечка между Свиленград и Капитан Андреево не е готова. 

"Няма ги фирмите, които са изпълнители да работят, мостовете са разкопани. След това са асфалтирани, после - разкопани наново. Сложени на купища и никой не дава обяснения каква е причината. Кой е допуснал грешката? Има ли пари, няма ли?", коментира протестиращият Живко Желев.

Хората бяха категорични, че протестът не е политически. Те се притесняват и че с наближаване на туристическия сезон ще зачестят катастрофите в участъка. 

Сред протестиращите бе и Светлана Бакалова, която е наемател на бензиностанция, намираща се в района на ремонта. 

"Имаме договори с транспортни фирми, които зареждаме, наши партньори от години. В момента не можем да им осигурим достъп до бензиностанцията. По някакъв черен път, абсурдно е. Персоналът е от дългогодишни наши работници, продължаваме да плащаме осигуровки, минимални аванси, колкото е по възможностите ни и дотам", сподели тя.

Ремонтът стартира през есента на миналата година, но работата на няколко пъти бе спирана. През това време в проблемния участък автомобилите се движат двупосочно по едното платно. На място днес пристигна новият областен управител на Хасково Минко Ангелов. 

"В тези 2-3 дни успяхме, благодарение на новия министър на регионалното развитие и благоустройството г-жа Комутова и директора на АПИ г-н Апостол Минчев, да осигурим финансиране. От днес ще започне ремонт, фирмата ще дислоцира хора и техника и максимално бързо - в рамките на месец – месец и половина, ще бъде завършен този участък", увери той.

Заради блокадата се образуваха малки колони от чакащи да преминат. Протестът приключи около 9:30 часа. Хората обаче се заканиха, че ако ремонтът не завърши в очаквания срок, отново ще блокират движението по магистралата. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback