Денят на детето ще бъде дъждовен и хладен

До края на седмицата ще се задържи предимно дъждовно

01.06.2021 | 07:20 Редактор: Юлия Христова

В Деня на детето утрото ще ни посрещне с температури от 9 до 16 градуса. Сутринта над страната ще бъде предимно облачно и в западните райони ще вали. По-късно валежите ще обхванат цялата страна.

В западните и южни части ще прегърми, но няма условия за силни градушки. По планините над 2200 м височина дъждът ще преминава временно в сняг. 

Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад със скорости до 30 км/ч. Хладно ще бъде през целия ден с дневни температури от 18 до 25 градуса.

По морето също ще бъде облачно с кратки валежи през целия ден. Ще духа умерен североизточен вятър със скорости до 30 км/ч. Максималните температури ще са между 20 и 21 градуса. Температурата на водата по северното крайбрежие ще е 17 градуса, а по южното - до 18. 

Дъждовно ще бъде времето и над Стара планина. Над Рила и Родопите също ще вали, като по-съществени валежи ще има следобед. Вятърът по високите части, над 2200 метра, ще бъде умерен от северозапад до 40 километра в час. Максимални температури на 2500 метра височина - около 0 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Балканите валежната обстановка ще продължава. У нас валежите ще бъдат придружени от слаби гръмотевични бури, но няма условия за силни градушки. 

До края на седмицата ще се задържи предимно дъждовно, като в сряда само в Добруджа валежите ще бъдат оскъдни. В четвъртък и петък валежите ще са с летен характер, като повече ще вали в Южна България, а гръмотевични бури ще има над Дунавската равнина. 

Цялата прогноза за времето гледайте във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК