fallback

Седмицата започва със захлаждане и интензивни валежи от дъжд

Температурите ще достигат до 20 градуса

31.05.2021 | 07:16 Автор: Жаклина Иванова

Новата седмица започва със захлаждане и интензивни валежи от дъжд придружени на места с гръмотевици. Ще има и условия за градушки. 

Сутринта ще започне с температури от 9 до 13 градуса. Предиобед над страната ще има значителна облачност, с превалявания в северните райони. Следобед ще превалява и над южните части, като валежите в Добруджа ще бъдат по-интензивни. 

Късно следобед и през нощта дъждовете временно ще спират. Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорости до 20 км/ч. Ще захладнее, с максимални температури за деня от 17 до 20 градуса, в североизточните райони на места до 13.

По морето ще има значителна облачност с краткотрайни валежи през целия ден, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Максималните температури на въздуха ще бъдат от 20 до 22 градуса. Морската вода е с температура от 17 градуса по северното крайбрежие и до 18 градуса по южното. И днес ще бъде облачно над Стара планина с валежи през целия ден.

Времето ще бъде динамично с чести валежи. Във вторник и сряда над страната ни очаква дъждовно време. Само в Добруджа валежите ще бъдат оскъдни.

В четвъртък и петък отново дъждовете с летен характер ще бъдат често явление, като повече ще вали в Южна България, а гръмотевични бури ще има над Дунавската равнина. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback