fallback

Валежи в почти цялата страна, до 21 градуса максимални температури

В събота и в неделя над източните и над северните райони ще има повече облаци

21.05.2021 | 07:21 Автор: Жаклина Иванова

Сутринта започва с температури от 6 до 13 градуса. През целия ден облачността ще се задържи значителна. Преди обед ще превалява в южните и над източните райони. Следобед в цялата страна ще превалява.

Само Югозападна България ще бъде защитена от валежите. През нощта срещу събота облаците от запад на изток ще се разкъсват. Вятърът ще бъде слаб от северозапад. Ще се захлади. Дневните температури ще достигат стойности от 16 до 21 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието ще бъде облачно, ще превалява - по-интензивно преди обед. Вятърът ще бъде от север умерен. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 17 до 19 градуса.

Вълнението по Северното Черноморско крайбрежие ще бъде слабо. От Океана се задава нова облачна вълна, а дъждовни облаци ще обхванат западната половина от континента. 

В събота и в неделя над източните и над северните райони ще има повече облаци. Валежи са възможни късно следобед над Източна Стара планина. В понеделник и във вторник се очакват слаби летни валежи в източните части на страната, в Добруджа ще прегърми.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback