Куюмджиев: Служебният кабинет е съставен от честни хора, които не са замесени в скандали

С търсенето на врага с партиен билет се стигна до една безизходица, заяви той

20.05.2021 | 22:19 Редактор: Жаклина Иванова

Знакови лица от БСП с нова платформа. Кои са идеолозите на "Социализъм 21 век"? 

"Вярвам, че това е стъпка в правилната посока. Основният призив на нашето движение в БСП беше чут. Трябва да има и други крачки, защото има и много други леви организации и движения. Много млади хора са леви като идеи и мисли, но не са включени в политическия живот на лявото", коментира Явор Куюмджиев от БСП и "Социализъм 21 век" в студиото на "Денят ON AIR".

"Бях силно впечатлен от присъствието на хора, които са наистина леви, но през последните години не припознаваха БСП като носител на техните цели и идеали. В България има над 2 млн. български граждани, които са леви. Те мислят за понятията хуманизъм, екология - неща, за които БСП вече не говори", уточни още той.

И отбеляза, че проблемите не са само в идеологията, но и в темите, които БСП подвига. Според него усилията трябва да бъдат съсредоточени върху 3-4 неща, които да помогнат на хората да живеят по-добре.

Куюмджиев отбеляза, че различията между формациите през годините са били силни, както и че партиите са се явявали една срещу друга. 

"Почтеността в политиката е това, което трябва да бъде водещо - изпълняването на обещанията и честността - ако тези неща липсват, гражданите на България няма да гласуват за тези хора. Стигна се до лимит, граница на търпимостта. Много голяма част от българските граждани одобряват служебния кабинет, защото е съставен от честни и почтени хора, които не са замесени в скандали", заяви още той. 

Куюмджиев допълни, че по тази причина, те са настоявали за нови лица - хора, които не са опетнени, но са доказани специалисти. Той е категоричен, че една от основните им цели, е лявото в България да се съхрани.

"С търсенето на врага с партиен билет се стигна до една безизходица. БСП винаги е била голяма, силна и интересна, защото вътре в нея е имало различни мнения", каза още той пред Bulgaria ON AIR.

Куюмджиев уточни, че водачите на листите и структурирането им имат голямо значение за мотивацията на хората по места.

"Те искат да познават човека, който ги представлява, и да го държат отговорен, ако не защитава интересите им", подчерта социалистът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК