Температурите скачат до 27 градуса, следобед ще се заоблачава

В четвъртък и петък валежите ще продължават

19.05.2021 | 07:19 Редактор: Тодор Петров

Днес ще сe събудим с температури от 9 до 13 градуса, в западните полета ще бъде малко по-хладно - до 7-8. Преди обед над страната ще бъде предимно слънчево, а следобед ще се заоблачава. 

Валежи са възможни през нощта срещу четвъртък над северозападните и северни райони. Има вероятност и за слаби гръмотевични бури. Западният вятър ще подгони облаците на изток и следобед отново слънцето ще ни се покаже. Вятърът ще бъде слаб от север-североизток със скорости до 20 километра в час. 

Дневните температури ще бъдат между 24 и 27 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По Черноморието небето ще бъде наситено с облаци. Вятърът ще бъде от югоизток, умерен до 30 км/в час. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 22 до 24 градуса. Морската вода е с температура от 15-16 градуса по северното крайбрежие и до 17 градуса по южното. 

В четвъртък и петък валежите ще продължават, като по-интензивни дъждове се очакват над източната половина от страната. Ще захладнее с температури в населените места под 20 градуса. 

Уикендът се очертава да е хубав и с по-високите температури. Има данни за превалявания над източните райони, но на запад ще има слънце. Новата седмица ще се започне отново с валежи, които ще са с летен характер. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК