Агенцията по безопасност на храните започна масови проверки в търговските обекти заради предстоящия Великден. Проверява се качеството на агнешкото, яйцата и козунаците. Взимат се проби, следи се и за печатите и етикетите.
Сред първите проверени е месарски магазин в Благоевград. Агнешкото тук е изцяло българско. Освен качеството на месото, инспекторите проверяват и документацията на търговските обекти.
"Българското месо - това, което е добито на територията на България, е със син печат. Останалото, което е внесено от други места, е с червен печат. По печата могат да се ориентират от коя кланица е", каза началникът на отдел "Контрол на храните" Калина Милушева.
Проверките ще продължат до 7 май. Освен агнешкото, ще се следи и за качеството на козунаците, яйцата и боите.
Вижте повече в репортажа на кореспондентна ни.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК