От днес - 10 дни след поредния локдаун - заработиха бизнеси, отварят театри, кина, спортни зали - но с условия. Работят терасите и градините на заведенията. Остава въпросът спазват ли ресторантьорите изискването да обслужват клиенти само в отворените си пространства.
"От 1 април ние работим само с външните градини, тоест с откритите площи на самите заведения, терасите, това, което е на открито", сподели Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията.
Той добави, че максимум шестима души могат да сядат на една маса.
"Важното е да няма струпване на много маси в една малка площ. Сервитьорите продължават да бъдат с маски, има дезинфектанти на входовете и на изходите на заведенията. Трудно ще се справим финансово, но е по-добре отколкото да стоим затворени", категоричен е Петров.Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: