Очакват ни дневни температури между 3 и 11 градуса

Ще има лек снеговалеж на Североизток, но и разкъсване на облачността

26.03.2021 | 07:30 Редактор: Никола Симеонов

Днес утрото ще ни посрещне с температури от -7 до 0 градуса, по Черноморието градусите ще са положителни - до 1, 2. Предиобед ще има значителна облачност над северните и източни райони, докато на запад ще има слънце. В североизточните райони ще превали слабо сняг. Следобед облачността ще намалява с разкъсване на облаците от запад на изток.

През нощта намалението на облаците ще продължи до ясно време. Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорости до 30 км/ч. Дневните температури ще достигат от 3, 11 градуса. Над планините предиобед ще бъде ветровито с облаци и валежи от сняг. Вятърът по високите части, над 2200 м ще бъде засилен от север. Максимални температури на 2500 м височина около минус 11 градуса, а на 1500 м до -4.

Валежната зона над океана обхваща Атлантическото крайбрежие, а над Балканите се настанява студен и сух въздух. Във Франция и Германия ще бъде дъждовно и ветровито. В Източна Украйна ще вали сняг. По Източното Средиземноморие ще продължава да бъде дъждовно и ветровито, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александра Янкова.

У нас през уикенда ще има краткотрайни мъгли в ниските места, а по планините ще бъде слънчево. Следобед ще се заоблачи, но валежи не се очакват. В началото на седмицата, в понеделник и вторник, ще има краткотрайни мъгли и високи температури от 14 до 19 градуса.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК