Трима загинаха при тежка катастрофа, студентка спаси две момичета (ВИДЕО)

Инцидентът става на пътя София-Варна, удрят се автобус и товарен автомобил

22.03.2021 | 07:01 Редактор: Юлия Христова

Трагедия на пътя - трима загинаха, а други четирима са ранени при тежка катастрофа край Велико Търново. Около полунощ челно са се ударили автобус и товарен автомобил. Прокуратурата назначи технически експертизи и на двете превозни средства. Няма данни в катастрофата да е участвало трето превозно средство.

Загиналите са двамата шофьори, както и пътник, возещ се зад шофьорската седалка.

"Аз като спрях всичко беше приключило. Тука останах в първия момент, полицаите - две патрулки и четири линейки дойдоха", разказа шофьорът на ТИР Красимир Кралев. 

"Тежка е ситуацията. Грозна гледка. Прав участък, мокър е асфалтът, няма заледяване. Опесъчен е. Вече експертизите ще кажат каква е причината за ПТП-то", каза директорът на "Oбластно пътно управление" - Велико Търново, Венцислав Ангелов. 

Минути след катастрофата, въпреки че тя самата е ранена, 20-годишната Билгюл Харунова помага на другите да излязат. Тя успява да разбие стъклото на автобуса с аварийния чук. 

"Слушах си музика и не разбрах точно какво се случи. Изведнъж седалката ми се преобърна и влязох под другата седалка. Счупих единия прозорец на автобуса, знам как се чупи, защото татко беше автобусен шофьор 10 години. Ако съм помогнала с нещо, радвам се", споделя Харунова.

Билгюл е студентка по медицина във Велико Търново. Тя трябвало да седи на мястото зад шофьора, но то било заето, когато се качила в автобуса. Другите четирима пострадали са откарани в болниците във Велико Търново и Горна Оряховица. Те са без сериозни наранявания. 

"Всички момичета са в добро състояние със запазено съзнание и нямат нужда от хоспитализация към момента”, заяви дежурният лекар в "Спешно отделение" - Велико Търново д-р Венцислава Димитрова.

През деня на мястото на катастрофата се извърши повторен оглед. Причините за инцидента се изясняват.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК