fallback

Облаците постепенно ще намаляват, температурите - до 10 градуса

Преди обед над страната ще има слаби превалявания от дъжд и сняг

18.03.2021 | 07:30 Автор: Здравко Черкезов

Утрото ни посреща днес с температури от минус 1 до 5 градуса, по високите западни полета - до минус 2. Преди обед облачността над страната ще бъде значителна със слаби превалявания от дъжд и сняг. Над северните райони ще вали мокър сняг, а на юг - дъжд.

Следобед ще превалява главно в източната половина от страната. От запад на изток облаците ще намаляват. Вятърът ще бъде до умерен от запад със скорости до 30 км/ч. Дневните температури ще достигат 5 до 10 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще бъде ветровито с облаци и валежи от мокър сняг. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде засилен от северозапад, в ниските части  - от запад. Максимални температури на 2500 м височина около минус 13 градуса, а на 1500 м до минус 4.

В петък, след временно спиране на снеговалежите, следобед главно в южната половина от страната отново ще превалява. В събота свършва хладният период с чести превалявания от пролетен сняг. В неделя в северните райони ще превали дъжд и ще се затопля. В понеделник ще вали дъжд главно следобед в западните и северни части от страната. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК 

fallback
Още от България
fallback