След три месеца прекъсване - заведенията отново работят. А стотици се възползваха от това. Ресторантьорите обявиха 1 март за празник. На бул. "Витоша" дори имаше и духов оркестър, който посрещна най-нетърпеливите.
"След тези трудни месеци за предприемачите в ресторантьорския сектор отварят врати, чувстваме се развълнувани", каза съпредседателят на БАЗ Павлин Петров.
В една от пицарииите са очаквали отварянето отдавна. Днес влизат и първите клиенти, но при спазване на мерките.
"50% от капацитета, отстояния 1,5 от гърбовете на столовете, дезинфектанти на видни места и предпазни средства на целия персонал. Ние вярваме на нашите клиенти и нашите възможности да се върнем към нормалността", коментира собственикът Николай Йорданов.
Елена и Елиза нямат търпение да посетят пицарията.
"Разбира се, че се радваме. Като цяло това е много важно за нашия социален живот и като хора. Да излезеш малко от вкъщи, да отидеш да изпиеш едно кафе след училище", сподели Елена.
За част от ресторантьорите надежда да се върнат на работа няма. Кафе-барът на Мила не може да върне служителите си и затова отлагат отварянето.
"За съжаление, няма да отворим скоро, защото нямаме кадри, всички са се насочили към други сфери, такова е положението. Евентуално по-нататък, защото всеки си мисли, че пак ще се затваря, отваря и така", каза управителят на заведение Мила Иванова.
Идеята за временна заетост в ресторантьорския бизнес се оказва трудна.
Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
преди 3 години