fallback

Времето остава пролетно, температурите - до 17°C

Над планините ще бъде ветровито с разкъсани облаци

24.02.2021 | 08:14 Автор: Ралица Братанова

Денят започва с температури от 0 дo 4 градуса. Сутринта ще има мъгли и облаци по поречието на Дунав. По-късно през деня от север ще се заоблачи и в Източна България ще бъде облачно. Вероятността за валежи е малка.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад със скорости до 20 км/ч, а по планините от север. Дневните температури ще достигат 13-17 градуса по Черноморието до 7. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще бъде ветровито с разкъсани облаци до слънчево. Максимални температури на 2500 м височина около 1 градус, а на 1500 м - до 6. 

В четвъртък предиобед ще има повече слънце, а следобед от север ще се заоблачи и над източните райони ще има значителна облачност. В петък по Черноморието ще се стелят ниски облаци, а на запад ще има слънце.

В събота от север ще проникне по-хладен и влажен въздух, а смесените валежи, от дъжд по Черноморието и сняг в Източна Стара планина, ще спират и през деня ще има слънце. В неделя ще бъде облачно, но без валежи. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback