fallback

Пригответе се за последния мразовит ден за тази седмица

Времето в следващите дни ще става все по-топло

17.02.2021 | 07:22 Автор: Тодор Петров

Днес ни очаква последният за тази седмица мразовит ден. Сутринта в котловините на запад температурите паднаха до минус 15 градуса. Минималните температури за тази сутрин са от -12 до -7 градуса. Жълт код за опасно студено време е обявен само за няколко области на Югозападна България. 

До обяд ще бъде предимно слънчево, а следобед от северозапад облаците ще започнат да се увеличават. Вятърът обаче ще смени посоката си от югозапад и това ще сложи край на студеното време. 

Дневните температури ще достигат от -1 до 4 градуса. Над планините ще бъде ветровито с разкъсани облаци и валежи от сняг, главно следобед над Рила и Стара планина, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. 

Топъл въздух ще продължава да повишава температурите в западноевропейските страни. Дъжд се очаква над Британските острови, а дъжд и сняг в Германия и Полша.

Добрите новини са, че идва краят на зимата, а времето ще става все по-топло. В четвъртък временно ще се заоблачи от запад. В западните райони за кратко ще превали сняг. 

В петък ще се появят облаци от запад, слабо ще се затопли. В събота нова порция студ от север ще се спусне към България. Следобед и през нощта срещу неделя в западните и в източните райони ще вали сняг. В неделя валежите ще спират и облачността ще се разкъса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback