Да се приготвим за дъжд, сняг и понижение на температурите

Ще се увеличават облаците в следващите часове и дни

09.02.2021 | 07:12 Редактор: Тодор Петров

През днешния ден се събуждаме с температури от 2 до 11 градуса. През деня и в следобедните часове от запад облаците ще се увеличават. Ще бъде облачно. Късно следобед и през нощта ще превали, с по-съществени дъждове в крайните южни райони. 

Вятърът ще бъде слаб до умерен от югозапад, със скорости до 30 км/ч, а по планините - засилен. Дневните температури ще достигат 12-18 градуса, само в района на Видин ще бъде по-студено - около 8 градуса . 

Над планините през нощта срещу сряда ще бъде ветровито с облаци и валежи от мокър сняг. Вятърът по високите части ще бъде силен от югозапад до 80 км/ч, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Дъждовете над Италия ще достигнат до Гърция и България, като бързо ще се преместват над Черноморския регион. В сряда у нас ще нахлуят облаци от запад и ще донесат нови валежи от дъжд в западните райони. 

В четвъртък ще има валежи, а температурите ще се понижат. От петък зимата се завръща с облаци, дъжд, сняг и понижение на температурите. В събота и неделя се очакват валежи от сняг.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК