The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
А след трапезата за Бъдни вечер идва ред на коледната, която е далеч по-богата. Експерти съветват какво да включим е менюто, така че между вкусните изкушения, да присъства и здравословна храна, с която да подсилим имунитета си по време на пандемията.
Най-добрата превенция, според лекарите, е с качествената храна. Д-р Енчев е излекувал стотици доказани с Ковид-19 пациенти. Има наблюдения кои храни борят респираторните инфекции.
"Киселото зеле е витамин С, при всички положения комбинирано с армеева чорба. Най- добрият приятел за човека в това време според мен е чесъна. Препоръчвам го абсолютно на всички чесъна, даже рецептата която моят приятел сподели - две глави, но аз казвам една глава чесън с половин лимон- сутрин да се изпие това нещо – имало чудодеен ефект", разказва лекарят.
А хората споделят, че тази година ще сложат повече плодове на трапезата. На нея обичайно присъства и алкохолът.
"Коментираме с мой познат, който е бил на едно събиране, в което е имало участник с Ковид-19, били са десетина човека на масата, едни са консумирали бяло, червено вино, други са наблегнали на ракията и уискито, на концентрата. Всички, които са консумирали бяло и червено вино, сетне заболяха. 50 грама ракия, наистина. Единичен случай ви казвам, но е така. И заради това всички дезинфектанти са на основата на алкохол. Защото алкохолът унищожава, разтваря мембраната на вируса", коментира още д-р Енчев.
Лекарите съветват все пак да не забравяме, че не трябва да се събираме в големи групи.
А специалисти съветват менюто да е алкално. Най-добре е да се наблегне на сезонните плодове и зеленчуци за празника.