НОЩ увери: Българите ще са най-информирани в ЕС за ваксините

Личните лекари ще получават навреме цялата информация

24.12.2020 | 10:29 Редактор: Тодор Петров
НОЩ увери: Българите ще са най-информирани в ЕС за ваксините

Разработена е стратегия за психическото здраве на българските граждани. Грижата за него е изключително важна, обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

"Тревогите стават все повече, някои разстройства се повишават. Хората трябва да бъдат живи, здрави и спокойни, за да стигнат до ваксината. Победата е близо", подчерта той.

И съобщи, че се работи над бърз информационен канал, чрез който лекарите да получават навреме синтезирано най-важната информация за всяка една ваксина. Така ще могат да отговорят на всички въпроси на пациентите. 

Между празниците пък ще се състои среща на НОЩ с всички български медии, чиято цел е да информацията да достигне до всеки един български гражданин.

"Ще изисквам от производителите на тези ваксини да застанат и да отговорят на всеки въпрос, за да може българските граждани да са най-информираните в Европейския съюз. Личният ви лекар ще е запознат пръв с характеристиките и всички положителни страни на ваксината, ще избере за вас най-подходящата, ще ви обясни подробно и вие ще разпишете информираното съгласие. Но това не означава, че лишаваме от отговорност някого, когато подпишете информирано съгласие", обясни министър Ангелов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК