Всеки ден над 100 медици на първа линия от Ковид отделенията във Варна получават топъл обяд. Благородната инициатива е на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.
Вече втора седмица всяка сутрин по изгрев слънце Павлин и колегите му запретват ръкави и започват приготвянето на вкусна и топла храна за медиците на първа линия, работещи в Ковид отделенията във Варна.
Менюто е тристепенно – със салата, основно ястие и десерт.
Приготвената храна се пакетира, след което се транспортира до 7 варненски болници с автомобили на общинското предприятие "Училищно и столово хранене".
Това обаче няма как да стане и без подкрепата на хората.
Желаещите, могат да подкрепят инициативата "Дари топъл обяд“ в официалната страница на Съюза на хотелиерите. Програмата работи успешно в над 10 града в цялата страна и осигурява топла храна на близо 600 медици.
Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК