Първи ден, откакто новите мерки срещу разпространението на коронавируса влязоха в сила. Частичният локдаун засега е до 21 декември.
Готвачите прибират подносите за храна, изчистват работните си места и събличат униформите. Ресторантите затварят врати за втори път тази година, след като здравните власти издадоха нови мерки срещу разпространението на Ковид-19.
Сали Али е главен готвач. Едва на 28 години, той вече е дясната ръка на шеф Андре Такев. Захванал се е със занаята преди 10 години.
"По-старите хора ми казваха това: "Стани готвач. Те винаги ще имат работа". Е, дойде времето, в което нямаме нито храна, нито работа. Преди седмица станахме ресторант на годината, а днес ни се налага да преустроим работата си", коментира Сали Али.
Въпреки всичко обаче, Сали няма да хвърли престилката, защото вярва, че и в най-трудните моменти, може да открием възможности, в случая - ресторантът се преструктурира и Сали ще приготвя храна за вкъщи.
"По скоро ще бъдем стимулирани да работим по-практично и по-рационално в посока ресторантьорство и онлайн доставки", добави той.
И ако служителите на този ресторант не са притеснени за работните си места, то не така спокойни са работещите в моловете.
"Може би съм скептична, че ще отворят за Коледа и после пак ще затворят", сподели Веселина Гелева.
Минути преди моловете да затворят врати за 3 седмици, на паркингите нямаше нито едно свободно място от паркирали коли. А магазините бяха изпълнени с клиенти, които пазаруваха в последния момент.
Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
преди 3 години
преди 3 години