fallback

Премиерът на инспекция в завода в Самоков: Пандемията ни съсипа

Бойко Борисов честити и Деня на християнското семейство в социалните мрежи

21.11.2020 | 11:43 Автор: Радостина Димитрова

Пандемията ни съсипа. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на традиционната си уикенд инспекция.

Този път Борисов посети завод за военни автомобили край Самоков.

"За тези няколко месеца ми се струва, че тая пандемия е от години. А то всъщност е само от март месец. Просто ни съсипа. И на Щатите икономиката, на Великобритания. Сега с тези затваряния, пълни локдауни във Великобритания, Австрия. Хем не дава никакъв резултат от заболяването, хем - огромни щети", посочи Борисов.

Премиерът обясни, че от началото на пандемията правителството е дало 1 млрд. лева в подкрепа на бизнеса.

Има 60/40, някъде са 80/20 и резултатът е много добър. Безработицата я държим. Важно е да работят хората, това им донася и психическо здраве, и пара. Не се чувстват застрашени, има гаранция, че няма да ги уволняват", каза още той.

Инж. Петър Георгиев, изпълнителният директор на завода, показа на министър-председателя част от произведените автомобили и помещенията в предприятието. 

Обиколката на премиера, заедно с министъра на икономиката Лъчезар Борисов и заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков, продължи към изцяло рехабилитирания 33-километров път между Самоков и Дупница.

"Живот и здраве март месец през Долна баня до Ихтиман пътят ще бъде рехабилитиран. Това е най-прекият път, за да не влизат през София за Тракия. След този път отиваме към Ихтиман и пътя за Панчарево. За да мине ски сезонът. Сега, ако се почне, ще пречим да пътуват от София и ще се работи и по двата лота", подчерта премиерът. 

Борисов поиска да одобрението на пътуващите по ремонтирания участък. 

Премиерът инспектира и новоизграждащ се комплекс, намиращ се в района на яз. Искър. Стойността на проекта е 600 млн. лв. и ще осигури над 200 работни места

Премиерът поздрави българите през своя Facebook профил по случай Деня на християнското семейство.

“Във времената на криза семейството е това, което ни крепи. Нека бъдем отговорни в своите действия и да пазим близките си. Каквото зависи от нас ще го направим, за да преминем и това изпитание”, написа той.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback