Заразените с Ковид-19 трябва да ограничат количеството солена храна в менюто си, както и да пият по-малко алкохол. Лекарят-терапевт Филип Кузменко коментира защо това е жизненоважно.
Поддържането на правилния водно-солеви баланс в организма е задължителна част от лечението на пациенти с коронавирус. В болничните заведения медиците се грижат за това, но вкъщи хората трябва да подбират какво да ядат и пият, докато се лекуват, припомни Кузменко. Той изрази мнение, че хората на домашно лечение трябва забравят за солените храни и алкохолните напитки.В допълнение към дехидратацията, солените храни също правят кръвта по-плътна, което е вредно в състояние на инфектиране с коронавируса, предаде "Монитор".
"Солената храна не помага на кръвта ви да бъде по-рядка. Солените храни помагат тя да стане по-плътна, по-наситена. Солта изтегля течния компонент в тъканта и в самите кръвоносни съдове. Косвено това може да повлияе утежняващо, ако човек се лекува след усложнения при заразяване с Ковид-19”, допълни Кузменко.
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК