В Несебър за осма поредна година се отдава почит на един най-древните и традиционни за града занаяти – рибарството. Фестивалът "Есенни пасажи“ се провежда този уикенд в морския град, а целта е да се удължи туристическия сезон.
"Може да се каже, че тази година е по-добре за риболова, за сезона е по-зле", смята рибарят Георги Русев.
Направо от лодките прясната риба отива на скарата - на площада, на фестивала. "Ние предлагаме паламуд пресен, ципура, лаврак, скумрия. Всичко, което виждате, е прясно", каза продавачката на риба Десислава Събева.
С този фестивал в Несебър искат да покажат, че градът е привлекателен и през четирите сезона.
"Това е начин да се удължи сезонът. Ние е първи направихме такъв тип фестивал преди 8 години. Хотелиерите се похвалиха, които работят в момента, че имат добра заетост", посочи кметът на Несебър Николай Димитров.
В неделя рибарите пак обещават на фестивала да има прясна риба и приготвят лодките.
Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК