Национален фестивал на рибата се проведе в Силистра. Производители на рибни продукти и доставчици се погрижиха продукцията им – морска и дунавска, да достигне до силистренци. Опасно начинание, защото жителите на крайдунавските градове винаги са били придирчиви за към речните гозби.
"По разпределение работих в Тутракан като завърших право и там тутраканци ме влюбиха в рибата – големи майстори са, ненадминати. Те правят най-хубавата рибена чорба - не само по Дунавия, в цяла България съм дегустирал", споделя адвокат Атанас Желев.
А за особеностите при приготвянето на рибата разказва Сандра – един от най-известните кулинарни влогъри в страната.
"Рибата е предизвикателство за приготвяне, защото за нея трябва много по-малко време, отколкото като приготвяте телешко или свинско, дори пилешко месо. И доста по-здравословна, доста по-лека и има аромат на лято. Така че препоръчвам не каква да е риба, а българска риба", споделя Сандра.Националният рибен фестивал продължава в Русе, София, Пазарджик, Пловдив, Бургас и Стара Загора.
Вижте повече в репортажа.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК