Половината от българите отглеждат и приготвят домашни продукти, сочи проучване на социологическа агенция „Тренд“ по поръчка на вестник "24 часа“. А 80 процента консумират консерви, направени вкъщи.
След сезона на дините идва този на бурканите. Земеделските пазари се пукат от стока и клиенти.
Най-често консумираните домашни продукти са туршия с 32%, компоти – 28%, зеленчуци/зеленчукови консерви – 25%. Сред предпочитаните домашни продукти от българите са още лютеница, сладко, кисело зеле, ракия, месо, яйца, млечни продукти и т.н.
На пазара в Благоевград има за всекиго по нещо.
Кольо Нушев е от Симитли. Прави лютеница и за себе си и за другите.
И докато едни си купуват наготово, други предпочитат да си направят.
Наред с киселото зеле, лютеницата и компотите, българинът залага и на ракията, особено домашната.
Вижте повече в репортажа на кореспондетите ни.
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК