Проф. Радослав Гайдарски: Разединението в левицата ще се реши след изборите

Броят на членската маса в БСП се знае

14.09.2020 | 16:16 Редактор: Таня Харизанова

Определено ще има втора вълна на ковид-кризата. Но как ще протече тя, никой не може да каже. Това са само прогнози. Не трябва да се плаши населението. Още от юли се засилиха песимистичните прогнози, че в зимните месеци ще дойде нова, по-тежка вълна. Никой не знае как ще се развие тя. Това е вирусно заболяване, както грипа. Това каза в предаването „Опорни хора“ проф. Радослав Гайдарски.

Пандемията показа, че не бяхме готови. Не само ние, но всички държави. Инфекциозните заболявания намаляха в цяла Европа. Затова и не поддържахме такива отделения. Инфекционистите и епидемиолозите намаляха. Въпреки това, здравната система се справи. Младите хора спазват мерките и осъзнават опасността.

Увеличаването на парите за медицинския персонал става при пълна мъгла. Всичко зависи и от директорите на болниците. Трябва да бъдат добри мениджъри, да разбират от организация на здравеопазването. Не е важно да бъдат добри лекари.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова разбира от политика, категоричен е проф. Радослав Гайдарски. Личи си, че където отиде, членовете на партията я харесват. Бях с нея в една от областите. Имахме събрание. Беше пълно със симпатизанти, имаше близо 400 човека. Всеки искаше да се докосне до нея. Тя има чар.

Вътрешната опозиция твърди, че този избор е с предизвестен край. Предизвестен, защото те са наясно, че тя ще ги бие. На същото място, където беше Нинова, отиде Янков. При него бяха 15 човека. Организацията е много добра, защото ние искахме изборите да бъдат честни. Знае се броят на членската маса, защото преди да станат изборите, всяка една партийна организация даде броя на членовете си.

Кога ще се разреши проблема с разединението в левицата? Мисля, че след изборите. Защото имаме хора, които са в партията, защото тя ги покрива. Има хора, които доста забогатяха. Ние сме казали – ние не се борим само срещу Бойко Борисов, а и срещу нашите хора, които са от същата група. Не говорим за врагове с партиен билет. И ние си имаме олигарси. Те просто трябва да си отидат.

Цялото интервю гледайте във видеото.