fallback

Горещо време в следващите дни, градусите скачат до 36

В понеделник следобед ще превали над западните райони 

27.08.2020 | 07:18 Автор: Тодор Петров

Днес ще има повече слънце и чувствително затопляне. Минималните температури ще бъдат от 15 до 21 градуса, по морския бряг - до 20-21. През деня ще бъде слънчево. Следобед над планините от западните райони ще се развиват купести облаци. Максималните температури ще бъдат от 30 до 36 градуса. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Температурата на въздуха по Черноморските ни курорти ще бъде до 31-32 градуса. По Черноморието ще има разкъсана облачност, до слънчево време. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 31 до 32 градуса. Морската вода е с температура от 26 градуса по северното крайбрежие до 27-28 градуса по южното.

Над планините ще се развива купеста облачност, значителна следобед над Рила и над Пирин, но без валежи. Максималните температури на 2500 м височина ще достигат около 15-16 градуса, а на 1500 м - до 22-23. 

В петък, събота и неделя ще бъде горещо, с развитие на купести облаци над планините, но пък без валежи. По Черноморието си остава все така слънчево. В понеделник следобед ще превали над западните райони от страната. Има условия за слаби гръмотевични бури в северозападните части на България.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback